Montserrat, un univers al cor de Catalunya
DES
17
18:00
Montserrat, un univers al cor de Catalunya
Casal Francesc Macià
Montserrat, un univers al cor de Catalunya
- Tots coneixem Montserrat, nucli i centre actiu de la societat catalana en gairebé tots els vessants, des de l’estrictament religiós fins al social, polític i cultural.
- Gaudirem d’una estona agradable amb un breu recorregut per la prehistòria del massís i una pinzellada a la seva història, a la del monestir i el seu entorn, centrant-nos especialment en aquells aspectes curiosos i potser menys coneguts, intentant que les imatges ens transportin cap a vells records d’infantesa, a la vegada que ens condueixin a alguns dels seus mil racons encara misteriosos... monuments, infraestructures, muntanyes esveltes que “amb serra d’or els angelets serraren”...
- Des de no fa massa temps el Massís de Montserrat és un parc natural al bell mig de Catalunya, encara amb la seva biodiversitat, que sorprenentment com en tants altres indrets ha estat capaç d’adaptar-se i sobreviure als terribles incendis que s'hi han declarat, i al mal tracte ocasionat per l’expansió de la “civilització”.
Jordi Camins Just
Glaciòleg
Glaciòleg
- Estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, Màster Tècnic per l'Institut d'Estudis Superiors Econòmics i d'Assegurances.
- Observador glaciòleg. Ha participat en expedicions a glaceres i muntanyes de tot el món.
- Membre del GECCC (Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya). Guardonat amb el “Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya”.
- Col·labora amb diverses universitats i organismes. És autor de nombroses publicacions entre les quals: El canvi climàtic a les glaceres dels Pirineus; La Glacera d’Aneto, efectes del canvi climàtic en imatges; Los 100 últimos glaciares del sur de Europa; Glaceres 2016 – Pirineus-Alps-Antàrtida i Patagònia; Pirineos, glaciares desde el aire; Glaciares 2021 – Pirineos (El aumento de la temperatura en los Pirineos triplica la media mundial – Inventario de los glaciares pirenaicos).